Go Back
Afdrukken

Schelpen doen het op de een of andere manier heel goed op zomeravonden. Ik kocht deze scheermessen in de middag op de markt en raakte erna in een werkgolf verstrikt. Rond 9 uur klapte ik mijn laptop dicht en maakte deze scheermessen met alles wat ik in huis had (geïnspireerd op de scheermessen van restaurant Europizza). Ik schonk mezelf een koel glas wijn in en at ze op het balkon terwijl het steeds donker werd.
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingredi├źnten

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 citroen
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 50 ml bruin bier
  • zout
  • 500 gram scheermessen
  • 4 takjes kervel

Instructies

  • Maak eerst de biermayonaise door de dooier van het eiwit te scheiden, de dooier met de mosterd en citroensap van een halve uitgeknepen citroen te mixen en hier geleidelijk (belangrijk!) de zonnebloemolie aan toe te voegen.
  • Klop met de mixer tot het een geelwit geheel is. Proef met je vinger en voeg zout naar smaak toe.
  • Voeg dan ook geleidelijk en al mixend het bruine bier toe tot het geheel wat dunner wordt en gaat schuimen, zet even koel weg.
  • Was eventueel de scheermessen. Het klopt dat de scheermessen dicht gaan bij aanraking met het water.
  • Snijd met een klein mesje de scheermessen open door de sluitspier door te snijden, je volgt met het mes de bovenkant van de schelp.
  • Verhit een grillpan of koekenpan (evt met wat olie) tot deze goed heet is.
  • Leg de open schelpen met het vlees naar beneden zodat ze sissen
  • Na 3-5 minuten zijn ze klaar, anders worden ze taai.
  • Dien de schelpen op met de biermayonaise eroverheen, de kervel en een schijfje citroen.