Verwarm de oven voor op 210 graden
Breng het water met de boter aan de kook
Haal de pan van het vuur en roer de bloem en het zout erdoor. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel al roerend nog 1 minuut doorkoken om gaar te worden
Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor
Spuit met een spuitzak 10 bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de soezen is
Zet over elke soes een leeg conservenblik of grote soepkom en bak de soezen 20 minuten in de voorverwarmde oven
Breng water aan de kook om straks de ganache au bain marie in te verwarmen
Verwijder dan de conservenblikken, verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak de soezen nog 10 minuten en laat even afkoelen
Rooster de geschaafde amandel even in een koekenpan
Haal het ijs vast uit de vriezer zodat het niet wat zachter wordt
Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm samen met de slagroom au bain marie (in een bakje boven het kokende water)
Snijd de afgekoelde soezen open, schep er een bol vanille ijs in en besprenkel met de warme ganache en het geroosterde amandelschaafsel