In Noord kon je al heerlijk Mexicaans eten bij Coba, tegenwoordig kun je dat eveneens bij Bacalar. Taco’s, tostada’s en quesedilla’s, je vindt het er allemaal. O en niet te vergeten de fancy uitziende cocktails. Het interieur is stoffig Mexicaans en stijlvol, vol aardewerk en kaarsen. En ook een beetje streetfood-achtig. Dikke kans dat dit ook is wat ze willen uitstralen, want je krijgt er geen bestek maar servetjes zodat je alles met je handen kunt eten.

Er wordt uitgelegd dat je alle gerechten kunt delen. Van de taco’s krijg je er meestal drie. De tostada’s zijn, zo horen we, moeilijker te delen. Dat is er namelijk één (á 13 euro). Na de fantastische cocktails kregen we uiteraard eetzin, dus bestelden we van alles wat. We begonnen met de tostada, een krokante tortilla met rivierkreeftjes, avocado en veel limoen en koriander. Hij was ontzettend lekker maar het eten ervan zorgde voor wat gehannes zo zonder bestek.

Dit frisse begin werd gevolgd door een drietal taco’s al pastor, met knapperig geroosterd varkensvlees. Deze taco’s waren mijn absolute favoriet. Het vlees was zo ontzettend smaakvol en precies goed vettig en krokant, en combineerde perfect met de maissmaak van de taco. We zetten de avond voort met een quesedilla met courgettebloem en kaas. Het geheel is naar mijn idee te zwaar, want erna zat ik eigenlijk vol. Ik zeg eigenlijk want ik maakte ruimte voor de laatste taco met pulpo, pinda’s  en bonenpuree. Erg lekker. De pulpo is goed krokant en combineert verrassend goed met de pinda’s.

Al met al is eten bij Bacalar echt heel lekker maar de prijs, en dan met name die van de tostada’s, ligt naar mijn idee te hoog om het streetfood concept goed te laten landen. De cocktails en taco’s al pastor zorgen ervoor dat ik zeker nog een keer terugkom, want zo goed heb ik ze zelfs in Mexico niet gehad.