Als er een voordeel is aan thuiswerken en quarantaine laat het dan maar het feit zijn dat we nu niet langer kleffe boterhammen mee hoeven te nemen in een plastic zakje of een Tupperware bakje met een verlepte salade eten tussen de middag. Maar goed dan dus de vraag wat we nu wel gaan lunchen? In deze rubriek geven we je elke week een ander mini receptje voor een thuiswerkbroodje.

Deze week een verwijzing naar een zonnige salade, maar dan op brood: de niçoise.

Niçoise op brood

lekker brood
een ei
een lekkere tomaat, in hapbare stukjes
rode ui
citroensap
paprikamayonaise
tonijn uit blik
zwarte olijven, zonder pit door de helft

  1. Zoals eigenlijk elk broodrecept hoort te beginnen: rooster het brood in een pan met voldoende olijfolie. Kook in een ander pannetje de eieren tot ze net voorbij zacht zijn. Je wil geen hardgekookt ei natuurlijk, maar het is wel lekker als het ei nog wat stevig is en de dooier niet van het broodje afloopt.
  2. Meng ondertussen in een kom de stukken tomaat, de rode ui en het citroensap.
  3. Besmeer het brood met de paprikamayonaise en beleg met de uitgelekte tonijn uit blik.
  4. Schep het tomaten-ui-mengsel erop en verdeel ook de olijven over het broodje.
  5. Snijd het ei in grove stukken en verdeel het over het broodje.