Thuiswerkbroodje: toast met zoete ricotta en bessen

Dat je ricotta ook voor zoete dingen kunt gebruiken wisten we wel, maar dat het zó lekker kan zijn wisten we niet. Dit broodje is perfect voor een zonnige lunch of brunch maar eigenlijk kun je dit broodje altijd eten.
Bereidingstijd 15 min
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 dikke plak brood om te toasten
  • 3 eetlepels blauwe bessen
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 100 gram ricotta
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies
 

  • Toast het brood in een broodrooster of in de oven, ik gebruikte geen boter of olie, tot deze goudbruin en knapperig is.
  • Doe ondertussen de bessen in een steelpannetje met het water en kristalsuiker suiker, laat dit zo'n 10 minuten pruttelen tot het sap wat is ingekookt en de bessen donkerpaars kleuren. Zet hierna uit en laat afkoelen.
  • Klop in een kom de ricotta met het vanille extract en de poedersuiker op met een mixer. Doe dit zo'n 5-10 minuten, tot de ricotta luchtig oogt.
  • Bedek de toast met de ricotta, dit kun je met een spuitzak doen maar hoeft niet, en de bessen. Maak af met wat extra sap.