
Als er een voordeel is aan thuiswerken en quarantaine laat het dan maar het feit zijn dat we nu niet langer kleffe boterhammen mee hoeven te nemen in een plastic zakje of een Tupperware bakje met een verlepte salade eten tussen de middag. Maar goed dan dus de vraag wat we nu wel gaan lunchen? In deze rubriek geven we je elke week een ander mini receptje voor een thuiswerkbroodje.
Kimchi toast
lekker brood in dikke plakken
olijfolie
kimchi
roomkaas
koriander, fijngesneden
bosui, fijngesneden
sesamzaadjes
limoen
- Rooster het brood in dikke plakken in een pan met veel olijfolie. Dan wordt het lekker knapperig.
- Snijd ondertussen de kimchi fijn en meng deze met de roomkaas. Doe het een beetje op gevoel (ongeveer half-half) of tot het de kleur heeft van krabsalade.
- Besmeer het knapperige goudbruine brood nu met een royale laag van kimchi-mengsel.
- Garneer met de koriander, een klein beetje bosui, sesamzaadjes en knijp er vervolgens een beetje limoensap boven uit.
6 april 2020
806