Rijsel kennen we natuurlijk al een tijdje als klassiek Franse bistro met Vlaamse invloeden. Het restaurant heeft een gezellige huiskamersfeer waar de je altijd terecht kunt voor een poussin met aardappeltjes of een Côte de boeuf met veel boter. Sinds kort biedt Rijsel ook lunch aan en kun je zelfs producten kiezen of meenemen uit de ‘’SlageRijsel’’.

Het idee voor de SlageRijsel kwam deels door de noodzaak innovatief te moeten zijn ten tijde van Corona, maar ook omdat ze bij Rijsel een grote voorliefde hebben voor het zelf maken van terrines en ambachtelijke worsten. De naam spreekt natuurlijk voor zich; bij SlageRijsel vind je vleesproducten zoals terrines, Côte de boeuf, zelf gedraaide worsten en vleeswaren. Daarnaast vind je er ook veel gerechten van de lunchkaart zoals Bretonse vissoep, gebraiseerde lamsschouder, romaine sla, ingemaakte groenten, mosterd, brood en de klassieke zure Rijsel vinaigrette.

De eerste ontmoeting met SlageRijsel stelt absoluut niet teleur. De terrine de campagne is kruidig en zacht en precies goed op het verse knapperige brood. De eendenlever terrine is wat vetter, daarbij zorgt de romaine sla met bijbehorende dressing voor een frisse afwisseling. Het geheel maakt dat je je even op het Franse platteland waant.

Als je het thuis helemaal op het restaurant wilt laten lijken kun je zelfs een fles wijn en een menukaartje meenemen. Slagerijsel is geopend van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.