Wij zijn gek op Pasen. En omdat daar een mooie gedekte tafel bij hoort spraken we Anne-Ruth Dekker (@parelsvanruth), die net zo veel van Pasen bleek te houden als wij. Daarnaast houdt ze ook van antieke bordjes (en ander tafelwaar) verzamelen, koken, eten en van het voorjaar. We vroegen haar hoe zij haar Paastafel dekt.

‘’Ik ben erg fan van een mooi wit (linnen) tafellaken. De tafel dek ik dan het liefst met servies in lichte voorjaarskleurenlichtgroen, lichtblauw of geel. Ik kies zelf wel voor een bepaalde rust, dus de servetten bijvoorbeeld in dezelfde kleur als het tafellaken. Vaak vind ik het ook leuk om iets leuks van de servetten te maken of om er bijvoorbeeld met touw een bloemetje omheen te binden.

Antieke bordjes vind ik bij deze gelegenheid erg goed passen. Om ook daarin weer rust op tafel te hebben kies ik vaak wel voor een set. Dan doe ik de bijgerechten wel op andere, verschillende bordjes. Als je toch wilt mixen en matchen kun je ook borden stapelen of bijvoorbeeld een onderbord gebruiken. Eierdopjes zet ik met Pasen meestal al op tafel. Wijnglazen vind ik voor zo’n gelegenheid erg feestelijk, ik serveer vaak een lekkere champagne, prosecco of mimosa’s. Je kunt natuurlijk ook kiezen om kopjes voor koffie of thee op te dekken.

Ik zie Pasen echt als het vieren van het voorjaar. Vroeger werd Pasen bij ons thuis ook écht gevierd, net als Kerst overigens. Ik merk dat ik die tradities zelf voortzet.
Bloemen horen bij het voorjaar en dus op de paastafel. Voorjaarsbloemen zoals blauwe druifjes, hyacinten, narcissen of tulpen doen het wat mij betreft altijd goed. Wat ook leuk is, is om een boeketje te laten maken bij de bloemist en dan verschillende bloemen te gebruiken voor je tafel.

Voor een paasbrunch kies ik vaak voor wat rustigere muziek, ik heb een hele fijne playlist voor dit soort eetgelegenheden. Klassieke muziek of pianomuziek vind ik goed passen bij een paasontbijt maar iets anders kan natuurlijk ook.

Ik kies met Pasen voor lekker brood van een goede bakker, met lekkere boter en jam. Ook haal ik lekkere vleeswaren en kaas en kook ik eitjes. Vaak maak ik ook iets zoets zoals scones of cinnamonrolls en natuurlijk zet ik een paasstol op tafel. Een boterlammetje hoort er wat mij betreft ook bij. Asperges zijn altijd goed, ook bijvoorbeeld in een aspergesoepje, evenals eggs benedict. Zelf vind ik verpakkingen op tafel een beetje ongezellig, met uitzondering van een pot jam. Ook s’avonds pak ik vaak uit met bijvoorbeeld lamsrack met een kruidenkorst en verse erwtjes.

Hieronder zie je hoe de prachtig gedekte tafel van Anne-Ruth eruit ziet. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd hoe jullie paastafel eruit gaat zien. Tag ons, @table_talesnl en @parelsvanruth in de foto van jouw paasontbijt.

 

Fijne Pasen!