
Ingrediënten
- 100 ml water
- 50 gram roomboter
- 80 gram bloem
- mespuntje zout
- 3 eieren
- 500 ml vanille-ijs
- 70 gram pure chocolade
- 50 ml ongeklopte slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden
- Breng het water met de boter aan de kook
- Haal de pan van het vuur en roer de bloem en het zout erdoor. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel al roerend nog 1 minuut doorkoken om gaar te worden
- Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor
- Spuit met een spuitzak 10 bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de soezen is
- Zet over elke soes een leeg conservenblik of grote soepkom en bak de soezen 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Breng water aan de kook om straks de ganache au bain marie in te verwarmen
- Verwijder dan de conservenblikken, verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak de soezen nog 10 minuten en laat even afkoelen
- Rooster de geschaafde amandel even in een koekenpan
- Haal het ijs vast uit de vriezer zodat het niet wat zachter wordt
- Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm samen met de slagroom au bain marie (in een bakje boven het kokende water)
- Snijd de afgekoelde soezen open, schep er een bol vanille ijs in en besprenkel met de warme ganache en het geroosterde amandelschaafsel
2 januari 2021
448