Bereidingstijd 30 min
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 ml water
  • 50 gram roomboter
  • 80 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 500 ml vanille-ijs
  • 70 gram pure chocolade
  • 50 ml ongeklopte slagroom

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden
  • Breng het water met de boter aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en roer de bloem en het zout erdoor. Zet de pan weer op het vuur en laat het mengsel al roerend nog 1 minuut doorkoken om gaar te worden
  • Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor
  • Spuit met een spuitzak 10 bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de soezen is
  • Zet over elke soes een leeg conservenblik of grote soepkom en bak de soezen 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Breng water aan de kook om straks de ganache au bain marie in te verwarmen
  • Verwijder dan de conservenblikken, verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak de soezen nog 10 minuten en laat even afkoelen
  • Rooster de geschaafde amandel even in een koekenpan
  • Haal het ijs vast uit de vriezer zodat het niet wat zachter wordt
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm samen met de slagroom au bain marie (in een bakje boven het kokende water)
  • Snijd de afgekoelde soezen open, schep er een bol vanille ijs in en besprenkel met de warme ganache en het geroosterde amandelschaafsel