Een scone is een klein soort broodje (of cake) dat oorspronkelijk uit Schotland komt. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een oorspronkelijk hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt of bij de koffie. Hier vind je het recept van scones met karnemelk, niet traditioneel, wel erg lekker!

Ingrediënten
250gr zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje zout
30 gram boter
1 ei
4 eetlepels kristalsuiker
75 ml karnemelk
100 ml ongeklopte slagroom
extra suiker naar smaak
frambozenjam

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de koude boter in blokjes. Meng in een schaal het zelfrijzend bakmeel, zout en suiker met de boter tot een kruimelig geheel. Meng daarna de karnemelk en het ei en voeg toe aan het kruimelmengsel. Kneed het samen tot een soepele deegbal. Rol de deegbal uit tot een plak van ongeveer 2 á 3 cm dik. Steek er vervolgens rondjes uit met een vorm of een glas (ongeveer 5cm breed). Leg de rondjes op een bakplaat en bestrijk eventueel nog met ei. Bak de scones in ongeveer 20 minuten gaar. Ondertussen kun je de slagroom met suiker kloppen. Serveer de warme scones met de ´clotted cream´ en frambozenjam (andere jam kan ook).