Dat het leuk was in Amsterdam Noord wisten we al lang. Met Coba, De Goudfazant en Café Modern waren we al gewend om het pontje te pakken voor een paar van onze favoriete restaurants. En nu is daar nog een reden bij gekomen, Corner Store. Die zit overigens zoals de naam doet vermoeden wel op een hoek, maar een store is het niet.

Maar een goed kniesoor die daar iets negatiefs over te zeggen heeft. Zeker als je eenmaal aan een tafeltje in de grote zaal hebt plaatsgenomen en je eerste slok van een de bijzondere aperitieven hebt gedronken. De Yuzu Plum Spritz bijvoorbeeld, het soort cocktail die je de hele avond zou kunnen blijven drinken.

Corner Store is van de mannen achter Café Binnenvisser en hoe kan het dan anders dan een succes zijn? De moderne inrichting is gezellig en inmiddels typisch Amsterdams. Maar ook daar klagen we niet over. Omdat het een grote zaal is kun je ook stiekem gluren naar de keuken, altijd leuk. Achter de bar – waar je ook aan kunt zitten, oftewel onze favoriete plek – vind je hier trouwens geen planken vol flessen drank. Maar planken vol platen. De hele avond worden hier plaatjes gedraaid en in het weekend schijnt er zelfs af en toe een dj te draaien.

Wat belangrijker is: uit die keuken komen bijzonder lekkere gerechten. Zoals dat tegenwoordig hoort – en wij zijn er dol op, zoveel mogelijk proeven – is het idee dat je meerdere kleine gerechten bestelt en een beetje deelt met je tafelgenoten. Voor we het weten staat onze tafel vol met verfijnde gerechten. Van BBQ brioche met geitenboter en zout tot heilbot met venkel en kosho, en van tomaat met kardemom en kers tot little gem met verschillende soorten garnalen en Thaise basilicum. De gerechten zijn origineel, maar niet té gezocht en vooral ook: spicy. Een vraag om uitleg aan de (leuke!) bediening leert ons dat de kaart Aziatische invloeden heeft en de spice zou kunnen verklaren. Het is het goede soort Aziatische invloed – zonder geforceerde culinary appropriation – maar met het creatief gebruik van smaakcombinaties en kruiden.

Hoewel de tomaten werden geserveerd met zure, spicy kersen (wat een gouden combi!) volgt de echte spreekwoordelijke kers op de taart bij het toetje. De ganache met sesam, tonka-ijs en geitenmelk is het soort dessert waar we nooit nee tegen zeggen. Niet te zoet, verfijnd en verrassend door de verschillende bereiding van de geitenmelk (zoet en gerookt als een soort crème en zuur als een soort hangop).

Een goede afsluiter van een culinaire avond zoals we ze het liefst zien. Voortaan kan Corner Store ook op ons pontje-waard-lijstje.