Over

Table Tales biedt liefhebbers een mogelijkheid hun algemene culinaire kennis te vergroten. Zelf behoren wij, Irene en Minne, ook tot die groep: culinair liefhebbers. Dagelijks schrijven wij tafelverhalen die onze zintuigen doen prikkelen. Dit kunnen recepten, achtergrondverhalen, recensies of verhalen zijn die zomaar op ons pad kwamen. Wij zien Table Tales graag als een digitale culinaire encyclopedie. Je kunt alles grondig lezen, of hier en daar een bladzijde openslaan en even rondneuzen. Zo verbreden wij zowel onze eigen horizon, als die van de liefhebbers. Dus kijk, ruik, proef en lees onze tafelverhalen.

Irene de Bruijne
Eten is een rode draad door m’n leven. Zo hebben we dat cliché meteen maar gehad. Zo gaan herinneringen aan mijn opa en oma altijd gepaard met de geur van complete Indische   rijsttafels of Indische snacks, omeletten na een nachtje logeren, bosbessen plukken om zelf jam van te maken. En was mijn vader de koning van de (vaak succesvolle) uitprobeersels in de keuken, terwijl ik er bij mijn moeder altijd van op  aankon dat het eten lekker was. Verder was ik een van die zeldzame kinderen die spruitjes lekker vond, maar dan wel weer gruwelde van tomaten, heldere bouillonsoepen en zuurkool. Toen ik stage ging lopen bij een culinaire uitgeverij en mocht werken met de leukste en beste culinaire auteurs kwam die liefde voor eten weer terug. Ik ging, goddank, weer gewoon alles eten en liet die studentenliefde voor instant noodles en Mac Donalds (enigszins) achter me. Op Table Tales wil ik mensen inspireren om eten weer te zien als meer dan voedingsmiddelen. Er is zoveel fascinerende culinaire geschiedenis en eten zou altijd een feest moeten zijn, hoe simpel ook.

Minne Warmerdam
Mijn liefde voor eten gaat in tegenstelling tot Irene zeker niet terug naar mijn verre jeugd. Als kind lustte ik praktisch niks en bestonden mijn maaltijden uitsluitend uit macaroni met rode saus. Nee zo’n 5 jaar geleden is deze waanzin (lees: belachelijke collectie kookboeken en louter een abonnement op het NRC om Petra Possels restaurantrecensies te lezen) ontstaan. Na mijn studie Voeding en Diëtetiek weerhield niks mij er meer van om elk moment van de dag of over eten na te denken, te praten, te koken of natuurlijk zelf te eten. Doordat ik ook nog Journalistiek heb gestudeerd (lang leve niet weten wat je wil) en zo nu en dan graag in de pen klim, biedt Table Tales mij de mogelijkheid om ook nog over eten te schrijven. Is dat niet geweldig?

Illustraties door: Carla Beeres

 

Close