Bar Parry is er eigenlijk nog niet zo lang, maar we zijn er al twee keer geweest. Om precies te zijn twee keer in één week. Dat wil zeggen dat het een zeer fantastische aanvulling is op onze adressenlijst. Wat maakt het fantastisch? Dat leggen we je uit, natuurlijk.


Bij Bar Parry is het vaak gezellig druk. Je zit aan kleine tafeltjes, aan de bar of aan het raam. Bij binnenkomst krijg je chips, wat we altijd op prijs stellen en de wijnkaart is overzichtelijk en gesorteerd op prijs. Het eten kun je bekijken op een krijtbord, waarop de heerlijkste dingen staan:


We nemen de gepofte knoflook toast, gebrande makreel met lavas en citroenroom, de geroosterde spruitjes met kappertjes en parmezaan en de gepofte aardappel met slakken, sobrasada en dragon crème fraîche. De gerechten zijn om te delen en dus kleiner dan een hoofdgerecht. Des te meer te proeven.


De spruitjes smaken krokant en niet bitter, wat ervoor zorgt dat het mengsel van kappertjes en de gekrulde parmezaan er perfect bij passen. De gepofte knoflook toast is een waar feestje. De toast is overgoten met heerlijke olijfolie. Ernaast de hele bol gepofte knoflook, die we er -per teentje- met onze vork uit kunnen wippen en uitsmeren over het brood. Geweldig! De gebrande makreel is lekker maar wordt overschaduwd door de overweldigende heerlijkheid van de gepofte aardappel met kruidige escargots. De aardappel en slakken zorgen voor een rustieke combinatie, bijna paddenstoelachtig. De dragon crème fraîche maakt het gerecht echter wat lichter en frisser. Dit bord was veel te snel leeg, helaas.


Bijzonder is dat je geen koffie kunt bestellen, dus gaan we in plaats daarvan voor het enige dessert: chocolademousse met gemberroom. De mousse is zo luchtig dat het ook door zou kunnen gaan voor schuim, de combinatie is erg smakelijk.


Voldaan keren we huiswaarts. Merci, Bar Parry, voor een verrukkelijke avond.