Gevulde deeghapjes zijn niet specifiek Chinees. Kijk bijvoorbeeld naar de Italiaanse ravioli, Poolse pierogi, Indiase samosa en zo nog veel meer. Toch vinden wij dumplings de absolute winnaars. Deze deeghapjes doorgaans gevuld met vlees, vis of groente maken een mistroostige dag, zoals vandaag, warm en comfortabel.

Sea Palace is dat drijvende Chinese tempel ogende gebouw tussen Amsterdam Centraal en Nemo. Binnen is er een overdosis Chinees interieur dus veel lampionnen, goud, rood, katten, leeuwen en bloemenpatronen. En hoewel het regent en waait waardoor het drijvende gebouw soms wat schommelt, is het propvol, met overwegend Chinezen. We krijgen al snel een grote theepot op tafel en een lijst waarop je kunt aankruizen wat je wilt eten, makkelijk gemaakt door een menuboekje met plaatjes. Al snel staat onze hele tafel vol met verschillende gefrituurde en gewone dumplings: heet (van temperatuur), zacht en met ieder een ander vulling en palet aan smaken. Ook eten we Zongzi, zoetig vlees omhuld met kleefrijst omwikkeld met boemboeblad. Dit blad eet je niet op maar laat je als een soort uitgepakt cadeau liggen.  Een valkuil is om te veel te bestellen, dumplings vullen altijd meer dan je denkt. Voldaan en opgewarmd resteert ons een plezante verrassing bij het afrekenen, de lunch kostte iets meer dan 15 euro per persoon.