Niveau/kookbaarheid: Alison maakt het je niet per se moeilijk, maar je moet soms wel wat tijd en zin maken.
Vormgeving: 
Denk piepkleine keuken in New York, een bij elkaar geraapt zooitje borden en immer oranjerode gel-nagellak. Maar dan wel zo dat je er blij van wordt.
Favoriete recept:
Gegrilde lamsschouder met knoflooktomaten
Prijs:
24,99
Verkooppraatje:
Een favoriet boek dat we er iedere keer bij halen zodra er een etentje moet worden georganiseerd. Alison laat het eruit zien alsof koken voor 10 man net zo makkelijk is als voor 2.

Mocht het nog niet duidelijk zijn geworden uit het artikel over haar sjalotpasta of over haar eerste boek Dining in; wij houden van Alison Roman. En we kunnen ons niet voorstellen dat iemand niet van Alison Roman houdt. Ze rechtvaardigt een overvloed aan wijn en rode nagellak bij alle gelegenheden. Daarnaast zijn haar recepten goed kookbaar, laten ruimte voor eigen invulling en zijn ab-so-luut verrukkelijk. Dit staaltje receptenkunst heeft ze gebundeld in haar nieuwe kookboek: Nothing Fancy.

”Roasting a nice chicken for people is such a good way to say, ‘I love you’”. Dit is hoe het boek begint. En ik kan echt geen betere manier meer bedenken om een kookboek te beginnen. De essentie van het boek is dan ook om tijd en aandacht te besteden aan het koken van gerechten voor geliefden in je leven. En laat quarantaine daar nou een geweldig moment voor zijn.
Bij verder lezen wordt je liefde voor koken, dinerpartijen en eten aangewakkerd door verhalen over struinen door supermarkten en toko’s op zoek naar inspiratie. Ook lees je hoe je je als gastvrouw en kok nooit hoeft te verontschuldigen voor verschillende glazen of stoelen. Tevens vind je praktische tips over de producten en technieken.

Het boek is ingedeeld in de verschillende gangen van een diner: snacks, salads, sides, mains en after dinner. Bij elk thema vind je een korte uitleg met persoonlijke noot. De prachtige foto’s hebben het effect wat eetfoto’s moeten hebben: dat je alles op wilt eten. Van de romige dips vergezeld door een bruisende spritz, knapperige salades, met knoflook doordrenkte linguine met gamba’s, malse kip uit de oven en een warme pruimen-botercake om af te sluiten.  Zoals de al kip voorspelt is het boek niet compleet vegetarisch. Vooral bij de hoofdgerechten zijn ook vis- en vlees recepten te vinden.

De recepten zijn dus simpel en eenvoudig te volgen maar zorgen voor rustiek-rommelige gerechten, perfect voor op elke tafel. Bovenal bezorgt het boek je het gevoel dat je deel wilt uitmaken van eindeloze, onbezorgde, heerlijke diner-avonden. Dus nog even volhouden voor nu natuurlijk, maar zodra het weer mag heb je met dit boek in ieder geval genoeg inspiratie voor een quarantaine-bevrijdingsdiner.