Niveau/kookbaarheid: Voor iedere thuiskok die af en toe wel zin heeft in wat uitdaging.
Vormgeving:
De bekende illustraties van Yvette en foto’s van Oof in een fris jasje. Hoe kun je daar niet blij van worden?
Favoriete recept:
De knolselderij met paddenstoelen is waanzinnig.
Prijs: 
39,99
Verkooppraatje: Is dit het dikste en grootste boek van Yvette ooit? Zo voelt het wel want er staan ontzettend veel recepten in en we vinden ze allemaal even lekker.

Eindelijk weer zo’n lekker boek van Yvette. Dat is een beetje overdreven, want Yvette maakte de afgelopen jaren een heleboel mooie boeken, maar niks gaf ons hetzelfde gevoel als de Home Made serie. Home Sweet Home kwam dichtbij en ook haar kerstboek had dat lekkere Yvette-sfeertje. En hoewel we eigenlijk nooit niet dol waren op van Boven, staat ze met dit boek weer heel hoog in ons girlcrush/lifegoals/spirit-animal lijstje. Wat een fantastisch boek is Home Made Basics. En hoe passend is die titel? Want voor ons is dit echt een nieuwe basic voor in de keuken.

Met recepten voor vrijwel alles kun je zonder moeite een hele maand gevarieerd eten uit dit boek. En dan zijn er ook die hele goeie basisrecepten voor sauzen, drankjes en genoeg inspiratie om de hele koelkast te vullen met potjes vol zelfgemaakt heerlijks.

In de drie weken dat ik het boek nu heb, heb ik al een aantal recepten gemaakt, maar vooral ook een heleboel post it’s geplakt op de recepten die hoog op mijn lijstje staan. Ik maakte onder andere al het Ricotta Rabarber en Campari ijs, de Fettucine met venkel en sardientjes, de Taco’s met pikante kabeljauwkoekjes en de Koriander-aioli. En zoals al te verwachten: allemaal heel lekker. De pasta is mijn nieuwe go-to doordeweekse zomerse snelle pasta en ik koop nooit meer kant-en-klare aioli of überhaupt aioli zonder koriander.

Naast de vernieuwende recepten is het boek toch ook weer typisch a la Van Boven. De recepten voelen authentiek en ik kan me zo voorstellen dat ze echt ontstonden door wat ingrediënten bij elkaar te gooien.