Niveau/kookbaarheid: Niet moeilijk, maar je hebt soms wel wat geduld nodig.
Vormgeving:
Niet te veel poespas. Vrolijke foto’s met duidelijke teksten.
Favoriete recept:
Kip met ansjovisboter en kippenvetcroutons
Prijs:
26,-
Verkooppraatje: 
Een echt thuis-kookboek, maar dan net even anders dan je standaard repetoire.

Het boek Dining in van Alison Roman is een prachtig vormgegeven, rommelig en toch chique, verrukkelijk kookboek. De recepten zijn leuk nonchalant en heel eigen geschreven. Alsof je bladzijde bij bladzijde de schrijfster leert kennen. Zo vind je bijvoorbeeld ”Shrimps in shells with lots of garlic and problably to much butter” en ”Why would you ever make another chocolate chip cookie again?”. De foto’s zijn bijzonder aantrekkelijk en maken dat je direct de keuken in wilt om alles te proberen. En met aantrekkelijk bedoel ik eetbaar, krokant, sappig, boterig en gemaakt om grote happen te nemen.


Alison Roman is culinair columniste in de New York Times, waar ze de wereld wekelijks voorziet van de meest heerlijke recepten. Zo bedacht ze een aantal befaamde recepten zoals een kikkererwtenstoof met kurkuma en kokosmelk, krokante boterige chocoladekoekjes en natuurlijk de sjalot pasta waar ik al lang genoeg over uitgeweid heb.

De kracht van de schrijfster en dus ook van dit boek is dat het grappig, luchtig en ontzettend persoonlijk. Alsof je bij Alison zelf in de keuken kijkt en ze je stap voor stap, en met veel ruimte voor persoonlijke smaak en variatie, uitlegt hoe je haar recepten kookt. Zo vind je bijvoorbeeld bij verschillende visrecepten suggesties voor andere vissoorten. Dit omdat het vooral belangrijk is dat de vis vers is, en omdat dat dit per dag verschilt.