In deze vreemde tijd merk ik dat ik meer dan ooit op zoek ben naar wat gemoedelijkheid. Eten en koken geeft dit vaak. Het brengt een soort warmte, gezelligheid en vertrouwen. En precies dit gevoel vond ik in de filmpjes van Honeykki.

Honeykki woont in een klein appartement in Zuid-Korea met haar hondje en leidt een niet bijster interessant bestaan, zo lijkt het tenminste. Echter, zo’n zes jaar geleden begon ze de gerechten die ze kookte te filmen. Inmiddels is ze zeer bekend, geliefd en volgen meer dan 2 miljoen mensen haar kokerij. Daar hoor ik schaamteloos bij. Ik adviseer iedereen ook hetzelfde te doen. Mijn lievelingsfilmpjes zijn de vlogs waarin Honeykki laat zien wat ze gedurende de hele dag eet.

Zo maakt ze wentelteefjes van dik krokant melkbrood maar ook veel traditioneel Koreaanse gerechten zoals Tteokbokki; rice cakes in pittige saus, Jajangmyeon; noedels in zwarte bonen saus en Dak-galbi; roergebakken pittige kip met zoete aardappel. Verder maakt ze ook Westerse klassiekers zoals pasta carbonara (op verrassend correcte wijze) en crème brûlée. Ik weet niet wat ik het meest heerlijk vind aan haar filmpjes: het gekke altijd aanwezige liftmuziekje op de achtergrond, de beelden van haar hondje, haar opgeruimde Koreaanse appartement, hoe ze traditioneel haar rijst perfect kookt, het geweldige stijlvolle en minimalistische servies, het eten zelf of al het bovenstaande. Ik gok het laatste. Heb ik je overtuigd?