Vaak gehoord, vaak vernomen, slechts eenmaal zelf ondervonden: het piepkuiken van Rijsel. En wat voor een. Maar even wachten, ik wil niet al mijn kruid direct verschieten.

Rijsel heeft een schoollokaal-meets-woonkamer achtig interieur, compleet met een boekenkast. Achterin draaien de piepkuikens gezellig aan een spit, waardoor is de keuze voor het hoofdgerecht snel gemaakt is. Maar ook de andere gerechten van de kaart bij Rijsel zijn lang niet verkeerd. Het voorgerecht van octopus en gepofte knoflook is ontzettend lekker. De octopus is krokant gebakken maar zacht vanbinnen. Het groen zorgt voor wat frisknapperige afwisseling.
Bij de intrede van het piepkuiken verandert de tafel echter in een Frans boerderij-tafereel. Het ‘poussin’ wordt namelijk vergezeld door zoete gegrilde groenten, grote bladeren botersla met vinaigrette en gebakken aardappeltjes. Een uiterst gezellig geheel zo op tafel. Het piepkuiken is een goed formaat voor één persoon en is valt van malsheid uit elkaar zodra je er een vork in prikt, geweldig. De crème brullée met kletskop en kleine aardbeien zorgen voor een krakend zoet einde van een heerlijk diner.