Nnea pizza aan de Bilderdijkstraat werd jubelend ontvangen in Amsterdam. Hoe kan het ook anders, de pizza’s zijn formidabel. Gisteren organiseerde Nnea een ‘Nndough’ sessie, wat hip klinkt maar in feite een 7-gangen pizza diner met bijpassende wijnen was. Nu is dat geen straf. ‘Het deeg’ werd verzorgd door Vincenzo Onnembo de wijnen door Gianluco Pio.

We werden verwelkomd met een amuse van een soort brooddeeg geweekt in tomaten, olijfolie en inktvis opgevolgd door gefrituurd deeg met burrata en kaviaar, daarna krokant (bijna chips achtig) deeg met bacala en saffraan, een pizza met ingemaakte cantharellen en sesam, vervolgens stevig gerezen deeg met een broccoli crème, daarna het meest luchtige, zachte en licht gebrande pizzadeeg ooit met ingemaakte tomaat en de heerlijkste olijfolie en basilicum, verdergaande met een soort hardkrokante wafels van deeg met tzaziki van meloen en capocollo -dungesneden Corsicaanse varkenshaas- en tenslotte een zoete pizza met hazelnoten caramel en kaki. De gerechten waren allen een waar feest. De wijnen waren uitstekend gekozen bij de gerechten. Grappig, want wijn hoort eigenlijk niet bij pizza. Van oorsprong wordt er eerder bier of cola bij pizza gedronken.

Het fijne van deeg weten ze wel bij Nnea, moge dat duidelijk zijn. Daarnaast kijken we terug op de avond als een smaakvolle chaos. De sfeer was chaotisch, zowel in de keuken als aan tafel zelf. De muziek, open keuken en dubbele shift droegen bij aan de chaos. Niet dat dat perse slecht is natuurlijk, maar mocht je een rustgevende avond verwachten, dat was het niet. Fantastisch lekker, dat wel.