Als ik aan Nigella Lawson denk, denk ik eigenlijk direct aan haar nachtelijke tripjes naar de ijskast om een kippenpoot of restje fudge brownie te eten. Of het nu schijn was of echt, leuk was het wel. Dit soort schaamteloze praktijken mis ik eigenlijk een beetje op tv. Enfin, even terug naar Nigella. Nigella Lawson is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma’s. Onlangs verscheen haar nieuwste boek ”Bij mij aan tafel”. School of Life organiseerde een avond in het DeLaMar theater waarbij Nigella geïnterviewd werd door Hiske Versprille, Damiaan Danys en tenslotte door Yvette van Boven.

Als je door de slechte interview skills van Damiaan Danys en een algeheel slechte Engelse uitspraak heen kunt kijken was het een ontzettend leuke avond. Nigella kan verschrikkelijk gepassioneerd praten over het fruiten van een sjalotje of het snijden van groenten. Zo vertelde ze bijvoorbeeld ook dat ze ontbeten had met goed roggebrood met een gepocheerd ei, lekkere olijfolie en peper en zout. Verder heeft ze soms quotes over eten zo mooi, dat ieder ander er een aantal dagen op had moeten broeden. Een kleine greep:
”You shouldn’t feel guilty about pleasures. We deserve pleasures by the sheer fact of being alive.”

Over smoothie bowls: ”Who eats like that? A lot of good food doesn’t look like that. Brown food is often the best tasting food, brown or beige.”

”You can choose between money or effort; easy and fast cooking costs more money. When you put more effort in your cooking, it doesn’t have to be expensive.”

Ook gaf ze samen met Yvette van boven nog wat tips aan thuiskoks. Beide vonden het apart dat sommige mensen zo religieus hun receptuur volgen dat ze zelfs ingrediënten aan de recepten toevoegen die ze zelf helemaal niet lekker vinden. ”Juist ingrediënten weglaten of vervangen naar eigen smaak, dat is koken.”

23559818_1641451775878219_3245071628310208619_n