
Dit is het vierde en nieuwste kookboek van Deliciously Ella (Ella Mills). Met succesvolle kookboeken en bijna nog succesvollere MaE deli’s (winkels waar ze haar gerechten serveert en verkoopt) lijkt alles wat Ella aanraakt in goud te veranderen. In dit boek ligt de focus op het eten met vrienden en familie. De vormgeving is strak maar toch gezellig. Er staan ontzettend veel foto’s in die bijdragen aan de gezelligheid. Als culinaire levensgenieters zijn wij niet de grootste fans van gezondheidsfreaks of veganistische moeilijkheden. Ella valt hier niet onder. Hoewel haar recepten zowel gezond als veganistisch zijn, is ze erin geslaagd deze ontzettend aantrekkelijk neer te zetten. Als je nog eens besluit á la Julie & Julia je door dit boek heen te koken, is de kans groot dat je je gezond en herboren voelt.
Het boek staat vol met foto’s van etentjes met vrienden, gerechten en Ella zelf. De opbouw bestaat uit mornings, light & easy, feasts, sides, parties en sweets. Op dit moment is het boek nog niet in het Nederlands te verkrijgen. De boodschap die Ella uit wil dragen is simpel; gezond eten en goed voor jezelf zorgen is belangrijk en niet per se moeilijk. Haar gerechten zijn over het algemeen simpel, smaakvol en voedzaam. Zoals bijvoorbeeld kokosrisotto met erwt, courgette en basilicum, of chili kikkererwten in geroosterde zoete aardappel. Ook staan er zoetigheden in zoals bosbessen scones met vanille-kokos room en in de pan gebakken kardemom & honing appels. De recepten kunnen enigszins bewerkelijk zijn als je geen uitgebreid kruiden assortiment hebt. Als smaakmaker word het meest gebruik gemaakt van tamari (glutenvrije soja saus), citroen, olijfolie, chili en sesamzaadjes. Ook wordt er ruim gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. Persoonlijk vind ik het gros van de recepten vallen onder ”comfort food”, door de voedzame, smaakvolle aard ervan. Na een zware werkdag kun je na het maken van één van deze recepten helemaal opknappen.