Het is natuurlijk bijna Sinterklaas. Hoewel je in december makkelijk verstrikt raakt in de kerstvoorbereidingen, is Sint nog steeds een van mijn favoriete feestdagen. Dagen van tevoren dompel ik me uitbundig onder in het schrijven van gedichten en het inpakken van cadeaus. Dit alles terwijl ik me tegoed doe aan aan een grote hoeveelheid pepernoten, chocoladeletters en chocoladekikkers met fondant. Ik ken iemand die de chocoladekikkers het hoogtepunt van het jaar vindt en zich er moeiteloos misselijk aan eet. Wat mij altijd moeiteloos afgaat is het maken van de verlanglijst. Echter ken ik ontzettend veel mensen die absoluut niet weten wat ze moeten vragen. Het lijkt ook wel dat, naarmate ze ouder worden, het verzinnen van verlanglijst-materiaal alleen maar lastiger wordt. In dit artikel voorzie ik de culinair georiënteerden onder ons graag van wat inspiratie.

Ter aanvulling op deze lijst is een ontzettend goed culinair cadeau tegenwoordig een cadeaubon van je favoriete restaurant. Hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan.

Fijne Pakjesavond!