Vliegtuigeten wordt niet direct geassocieerd met lekker eten. Tegenwoordig is het een luxe als je gratis thee of koffie krijgt en ziet een maaltijd er meestal uit als een vergelijkbare variant van een ziekenhuismaaltijd. Dit was echter niet altijd het geval. Tijdens het ontwikkelen van passagiersvluchten had eten in de eerste instantie natuurlijk geen prioriteit. Rond 1950 werd dat anders. Aangezien vliegtuigen genoeg waren ontwikkeld om luxe een plek in de ranglijst te geven, begonnen de gouden decennia voor het vliegtuigeten. Als je het onderstaande menu leest is het bijna ondenkbaar dat dit voor vliegtuigeten doorging. Tevens is het mogelijk dat de onderstaande foto’s hier verantwoordelijk voor zijn, maar het lijkt erop dat vliegen niet alleen veel comfortabeler was, maar ook een stuk gezelliger. Het woord vliegangst zou niet meer in mijn woordenboek voorkomen met zo’n gemoedelijke sfeer (en zulk eten) aan boord.

 

 

This photo from the 1980s shows that caviar is still on the menu in first class and the fresh seafood also included prawns and salmon

Gerelateerde afbeelding

Economy class in the 1980s, as the photograph above reveals, is much more similar to the flying experience we might find today

Afbeeldingsresultaat voor airplane food through the years

Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding