Zou je het liefst elke dag uit eten willen en je koelkast altijd gevuld hebben met het beste van het beste? Ja wie niet? Maar helaas is je portemonnee het soms niet eens met die culinaire verlangens. En haast niemand vindt het leuk om langs tien verschillende supermarkten om alles daar te kopen waar het het op dat moment het goedkoopst is, en als een echte liefhebber van lekker eten wil je ook niet voor de goedkoopste en minst lekkere optie gaan. Gelukkig zijn er ook manieren om elke dag lekker te kunnen eten zonder er krom voor te hoeven liggen…

Vriezer
Mijn vriezer en ik zijn de beste vrienden. Zeker wanneer je alleen woont is je vriezer de uitkomst. Zo kun je alsnog kiezen voor de voordeelverpakkingen en hoef je niet per se twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten.

Verder is vers fruit duur, maar diepvriesfruit is goedkoop en prima wanneer je het nodig hebt voor in een gerecht of om een smoothie mee te maken.

Investeren in de juiste producten
Er is niks mis met besparen op bepaalde producten, maar door te investeren in de juiste producten krijgt elk gerecht een upgrade en houd je met gemak je gasten voor de gek. Producten waar je nooit op moet besparen? Goede olijfolie, brood, kaas en vlees maken al heel veel verschil. Eet bijvoorbeeld een keer in de week vlees van goede kwaliteit in plaats van elke dag vlees van de supermarkt. Geef je een diner maar geen geld om all out te gaan? Zorg voor goede wijn om je gasten onder de indruk te krijgen.

Boodschappen
Heb je net na het salaris ook altijd de behoefte om uitgebreid boodschappen te doen? Je wilt je voorraadkastjes en koelkast vullen met de lekkerste producten en let even niet op de prijzen. Of merk je dat je net iets makkelijk lunch gaat halen buiten de deur? Probeer elke maand vast te stellen hoeveel je voor boodschappen te besteden hebt. Klinkt heel saai en burgelijk, maar het is wel handig. Zo kan je in die laatste week ook nog lekker uiteten en hoef je niet krampachtig op te letten met boodschappen doen.

Een andere boodschappentip die weliswaar ook super stom klinkt, maar wel goed werkt is groot inslaan bij korting. Dit geldt natuurlijk niet voor verse producten, maar je voorraadkastjes vullen met blikken en andere meer houdbare producten zorgt ervoor dat je, naast dat je altijd eten in huis hebt, ook het meest voordelig boodschappen doet.

En waarschijnlijk de leukste en ook fijnste tip voor culinair- én budget- doen van je boodschappen: ga eens naar de markt. Je bent vaak minstens net zo of zelfs goedkoper uit dan in de supermarkt en bovendien zijn je groenten vaak lekkerder en meer in het seizoen.