Niveau/kookbaarheid: Comfort food. Dus soms wat ingewikkelder en een langere kooktijd en soms zo simpel als: giet paddenstoelen in wodka over een bol burrata en je leven is een stukje beter.
Vormgeving: 
De allermooiste fotografie van dochter Zora in een sfeer die ik wil copy + paste’en naar mijn eigen leven. En verder lekker clean opgemaakt.
Favoriete recept: 
Scheermessen met walnotenboter en stamppot van cavolo nero. Het soort recept dat net even anders is, maar waarvan je wel weet dat je het lekker gaat vinden. En niet te vergeten het recept voor de tartelette met een koffie-wiskey-karamel. Die maken we het liefst wekelijks.
Prijs:
33,99
Verkooppraatje:
Als ik ooit een boek maak, wil ik dat het Cuisine Carine is. Maar goed, ik ben nu wel dankbaar dat Karin Gaasterland het vast voor me heeft gemaakt. Want het is een kookboek geworden dat ik er vanaf nu bij pak als ik me rot voel, als ik een klein intiem diner organiseer of als ik zin heb om gewoon iets heel lekkers te maken omdat het nou eenmaal woensdag is.

Karin heeft er een klein, maar lekker dik boek van gemaakt. Met hoofdstuknamen als Plat du jour en Apéro heb je ons eigenlijk al. En dan helemaal als je je boek begint met J’adore le beurre. Een vrouw naar ons hart.

Dat wordt nog maar eens bevestigd als je door het boek heen bladert. Er is vrijwel geen recept wat niet lekker klinkt. Boeuf bourguignon met vermout, moules au beurre en kreeft met bloody mary-risotto. Alles voorzien van fantastische fotografie van dochter Zora inclusief sfeerbeelden waarmee je je meteen in een buitenkeuken ergens in een Mediterraans land waant.

Karin heeft het talent om recepten te delen die net even anders zijn, zonder dat het gezocht of funky voelt. En het is het soort boek waarvan je onbedoeld (en onbewust) het gevoel krijgt dat je kunt koken. Zelfs als je het recept volgt heb je toch het gevoel dat Karin naast je staat – met een alcoholische versnapering en haar favoriete snack chips – en je gewoon een beetje aan het improviseren bent. Kort gezegd: dit boek brengt vooral heel veel plezier in je keuken. Ik overweeg om het helemaal van voor tot achter door te koken in de overtuiging dat ik er een betere kok, maar vooral leukere kok van word.