In Amsterdam-Noord zit taqueria Coba. Ik begrijp dat je bij taqueria misschien denkt aan nacho’s, sombrero’s, gehakt en mais. Maar bij Coba gaat dat niet op. Nou ja, niet helemaal. Buiten staat een sjofel soort interieur, waardoor je niet zeker weet of het pand een brocante is, of toch een restaurant. En dat is het nou net wel. Eén van de eigenaren van Coba huurde dit pand met de intentie er een plant- en interieurwinkel van te maken. De dame in kwestie liep tegen enkele bouwkundige complicaties aan en vertrok naar Mexico. Daar stond ze versteld van de verfijnde en toch simpele Mexicaanse keuken, één die in Amsterdam niet te vinden was. Haar goede vriend Joachim de Buck (voormalig chef van restaurant Goudfazant) was al langer op zoek naar een plek waar hij een taqueria kon beginnen. Haar cocktail-skills, gecombineerd met zijn liefde voor de Mexicaanse keuken bleek een perfecte combinatie. Daar besloten ze werk van te maken. Zodoende.

Bij Coba kun je dus cocktails drinken (á 12 euro per stuk), maar je hebt er ook wijn en zelfs een tequila-kaart. In menige horecagelegenheid kun je tegenwoordig natuurwijnen bestellen. Zo ook hier, waaronder oranje wijn. De bediening is vriendelijk en gekleed in grappige Mexicaanse kledij, je moet er van houden. Enfin, ambiance en de drankkaart vullen de maag niet. Op de menukaart staan taco’s, quesadilla’s en tostada’s, allemaal rond €9,50. Van sommige krijg je twee stuks, van andere drie. Wij probeerden de taco’s met bloedworst en met bloemkool, de tostada met polpo en een quesadilla met cactusplant. Allemaal heerlijke creaties, waarvan de tostada met polpo de favoriet werd.

Coba is een fijne plek met bijzonder lekkere ideeën over de Mexicaanse keuken en zeker een trip met de pont of de noord-zuidlijn waard. Calculeer wel in, dat je niet hetzelfde betaalt als bij een gemiddelde Taco Mundo, reken maar op zo’n 30-40 euro per persoon. Als je er over denkt hier te gaan eten, zou ik niet te lang meer wachten. Coba zit hier nog ongeveer een jaar.

Coba
Schaafstraat 4
1021 KE Amsterdam
0640848875

 

7153320e-5d1b-4c12-895d-b8556fa6abc3

cf40c6dd-87b9-4be3-ada4-0be5c75755c7