Sommige restaurants staan al zo lang op onze to-do lijst dat het bijna gênant wordt. Tot verkort was Café  Modern zo’n restaurant. We vernamen al lange tijd dat hier de meest geweldige, niet te versmaden gerechten de keuken uit kwamen. Vorige week was het dan eindelijk tijd dat we dit, op een regenachtig avond, eens van dichtbij gingen bekijken.

Het oude bankgebouw in Noord heeft bijna iets klaslokaal-achtigs. De sfeer is direct bij -een wat verregende- binnenkomst al warm en bovenal ontspannen. Zowel in de zaal als de keuken is er geen fractie chaos te bespeuren, daar houden we van. We eten een menu bestaande uit rauwe coquilles met biet, krokante makreel met een geavanceerde remoulade, romigluchtige aardpeersoep met hazelnoten, ree met boerenkool en tot slot een ge-wel-dig dessert. Een geweldig dessert vinden wij zoiets als een koekje bij de koffie krijgen; het zou niet zeldzaam moeten zijn, dat is het wel. Deze bestond uit kleverige doch krokante pure chocoladetaart met sesam en licht gezoete room. Het einde.

Er is een dagelijks wisselend menu bij Café Modern. Hoeveel gangen en of je een eventueel kaasplankje wilt kun je zelf kiezen. De gerechten zien er allen mooi uit en zorgen, uiteenlopend in producten als ze zijn, voor een fantastisch gebalanceerd en smaakvol menu. Dit menu kun je laten begeleiden door een ruim assortiment wijnen. Eigenlijk klopte alles aan deze avond en konden we ons geluk niet op, tot we de regen terug naar huis moesten trotseren.